söndag 28 februari 2016

Zuccini spagetti med underbar vegan bolognese


Vi köpte en grej så man kan "spiralisera" zuccini så det blir spagetti av den. Vi lät den få kokhett vatten på sej sedan o hade litet salt i vattnet o ett uppkok. Den hade sedan tuggmotstånd.

Såsen
Rapsolja + blötläggningsvatten
2 små rödlökar
1 hel vitlök skalad ituskuren
3 dadlar
ca 200 gr blötlagda soltorkade tomater
babyspenat (som vi hade kvar i kylen)
200 gr krossade tomater
ca 2-3 dl rödvin (som blivit kvar i flaskan sedan jul då vi kokat rödkål i det)
ca 1-2 dl sojakross uppblött i hett vatten + Tamarin (ca 1 msk)
1 burk svarta bönor
salt svartpeppar
olivolja eller nån annan nyttig olja

Gör såsen sådär lagom tjock och smaka av! 

På portionen hade vi näringsjäst och tofubaserad pizzaost - Ah det var nog den godaste "pastabolognese" jag ätit och inte blev man sådär "pösigt" mätt heller.
Inspiration till rätten har jag hämtat från matlagningsprogrammet Vegorätt (26.1.2016) och Australian Masterchef.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar